Wednesday, March 21, 2012

HomeMade Chocolate

Assalamualaikum to everyone. Bangun je pagi ni terus bukak laptop sebab nak update pasal news chocolate homemade saya. Saja je excited kan diri pagi2 ni sebab lepas habis update, saya dah boleh study untuk exam paper Selling. Doakan yang terbaik untuk saya. wink wink....

Cerita pasal chocolate saya ni, agak sad sangat sekarang ni sebab terpaksa stop/ tunda jualan hampir dua minggu. Waaaaa... Mati kutu saya dibuatnye. Kesian dekat customer yang menunggu chocolate mereka siap. Sebab apa ea kena stop?? Haaa sebenarnya freezer  kat dapur tu rosak. Tiba2 bahagian dalam tu takk sejuk. Mama dah call Seng Heng tapi orang tu asyik postpone kerja je. So, kena lah sabar. Tapi yang buat saya happy, mama cakap petang ni orang tu datang nak betulkan peti sejuk. Dah buat appointment. Yeay!!! Sebab tu la excited kot update entry ni. Ahakkxx..

Ok, habis story bad news tu.... Latest chocolate buatan tangan dari Chocolatice Choc sebelum peti sejuk roosak yang ditempah oleh seseorang untuk bagi kat someone special. Ini chocolate nyewww :)

 
Info:
1 bekas ni ada 24 biji chocolate. Flavor untuk topping boleh request. Dalam gambar ni adalah perisa blueberry dan strawberry. If nak bagi as gift kat kawan2 or else, boleh request letak riben cantik2.

So, ini lah yang di order oleh customer saya. Kali kedua dia order dari saya. Thanks to him sebab bagi kepercayaan kat saya. Ini pulak chocolate yang dia order fisrt time hari tu, untuk bagi hadiah kt kawan dia gak.

 
Info:
1 box ada 18 biji chocolate. Perisa strawberry dan orange.

Gambar2 lain dari Chocolatice choc. :) 

 
Box untuk muatkan 5 biji chocolate. Sesuai untuk cenderahati.

 
Blueberry paling disukai ramai... :)

 
Mixed and match. Ada orang tempah, bila dah sampai kat tangan customer, dia tak nak makan sebab sayang. Sangat colorful.

 
Siap riben sebagai gift. Chocolate ni saya bagi sebagai hadiah hari jadi boyfriend saya dan dia sangat suka. 

 
Oreo Chocolate Lolipop dah siap untuk dijual.

 
Dan inilah model of the year Chocolatice Choc. Setanding dengan adik Mia Sara tu.. Ahaxxx!!
Setiap kali saya buat chocolate pon, mesti kena buat lebih sebab si kecil ni suka makan choc dengan rakusnya. Blueberry is her favorite.  

Alhamdulillah, walaupon dugaan tiba2 datang bila peti sejuk tu rosak dan ade chocolate rosak disebabkan freezer tu tak dapat berfungsi dengan baik, tetap ada customer yang tunggu dan so far, tak ada complain. Yela, benda yang tak diduga kalau nak jadi, dia akan jadi gak. Thanks  to my customer yang always support saya even business saya ni kecil-kecilan.

FOR THOSE yang nak mencuba, boleh like page ni ChocolaticeChoc FB dan boleh order melalui kat situ je atau message num 017-6775097.

OK itu saje entry utk kali ni. Akan datang ada lagi tempahan yang cantik2, saya akan update. 
Thank You

Spread love:
anim

No comments:

Post a Comment

LinkLinkLink~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...